Rendezvények

 VeROEx 2007

 

 1. Nemzetközi Gépjármű Nyilvántartási és Eredetiségvizsgálati Konferencia
(vizsgálat, bűnmegelőzés, bűnügyi vizsgálat, biztosítás)


A Gépipari Tudományos Egyesület (GTE) és a Metalelektro Kft. 2007. november 7-10-n Siófokon (Magyarország) " 1. Nemzetközi Gépjármű Nyilvántartási és Eredetiségvizsgálati Konferencia (vizsgálat, bűnmegelőzés, bűnügyi vizsgálat, biztosítás) " címmel konfernciát tartott.

Konferencia összehozta a témában érintett hatósági, üzleti és tudományos területek különböző szakembereit. Így egyszerre találkozhatott a rendőrség, a jogalkotó, az igazságügyi szakértő, a közlekedési hatóság, az autóklub, az autójavító, a gépjármű eredetiségvizsgáló, a származásellenőrző és nyilvántartó, a biztosító és lízingcégek, valamint a műszer- és okmánygyártó képviselője. 13 országból érkezettek cégek és hatóságok szakemberei cserélték ki ismereteiket és a számoltak be tapasztalataikról a 136 fős hallgatóságnak. A konferencia keretében tartott kisebb kiállításon az érdeklődők megtekintették azokat a műszaki megoldásokat, amelyek megnehezítik a gépjárművek ellopását, megkönnyítik az utólagos felderítést, valamint a modern technológia és fejlesztés jelenlegi helyzetét, a vizsgáló műszereket.A konferencia fórumot biztosított különböző országok gyakorlatának bemutatására, a bűnügyi vizsgálatok időszerű témáinak megbeszélésére és a biztosító társaságok, lízincégek gyakorlatának és eljárásainak ismertetésére.

A konferenciát 2 évenkénti baráti-szakmai találkozónak szánják a szervezők, ezért megrendezését stafétaszűen, tehát más-más országban tervezik. A 2. konferenciát 2009-ben Szlovákia rendezi.

 

1. Köszöntő

2. Szakmai program

3. Kiállítók