TrackScan

TrackScan 3.0

Vágánygeometria mérő készülék elektromechanikai mérőrendszerrel és számítógépes feldolgozással

A készülék alkalmas vasúti vágányok és kitérő szerkezetek fő méreteinek folyamatos és a kezelő által meghatározott pontonkénti mérésére, a mérési eredmények rögzítésére, tárolására és számítógépes kapcsolat esetén számítógépbe való áttöltésére.

A szerkezet a kézi mozgatásnak megfelelően kis tömeggel és merev geometriai szerkezettel rendelkezik. A kültéri használathoz igazodva IP 54-nek megfelelő fólia billentyűzettel készült.

A mérőérzékelők oly módon lettek kialakítva, hogy a bármely kitérőn történő áthaladás a mérés szempontjából akadálytalan legyen.

A készülék áramellátása cserélhető akkumulátorról történik, egy töltéssel minimálisan 8 üzemórát biztosítva.

A mérőszoftver vezérli a hardvert a mérés során, on-line, megjeleníti az eredményeket a képernyőn és merevlemezre menti. Lehetőséget ad egyéb paraméterek és pályajellemzők rögzítésére.

A kiértékelő szoftver (WINDOWS) lehetőséget ad a mérési eredmények rendezésére és az eredmények mérési jegyzőkönyvben való megjelenítésére. 


TrackScan 4.0

A TrackScan 3.0 készülék kiegészítve az irány- és süppedésmérés funkciókkal

Az új fejlesztésű készülék megőrizte az alap TrackScan 3.0 készülék jó tulajdonságait a könnyű kezelhetőség és egyszerű használat területén, de fejlődésével nem csak a vágányok nyomtávolságának, vezetéstávolságának, túlemelésének, síktorzulásának és pályahosszának mérésére, de  annak irány- és süppedésének mérésére is alkalmassá vált.


TrackScan 4.02

A TrackScan 4.0 készülékhez opcóként rendelhető kiegészítő alkalmas a vágánytengely pontos, 3-D koordinátarendszerben való geodéziai felmérésére

A vágány 3-D koordinátarendszerben való bemérését egy SRX1 robot mérőállomás végzi el. A mérési eredmények rádiós kapcsolaton (Bluetooth) keresztül töltődik át a mérőszámítógépre. A mérőállomás vezérlését is a központi számítógép végzi. A mérőállomás motoros mozgatással rendelkezik, és automatikusan követi a műszervázra felszerelt prizmát. A 360º-os prizma biztosítja a folyamatos mérőállomás vezérlést.


Dokumentumok

                             TrackScan 3.0     TrackScan 4.0     TrackScan 4.02


TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

A műszerrel kapcsolatos kérdéseivel forduljon a felelős kollégánkhoz:

Farkas László

Tel: +36-1/371-22-88; Fax: +36-1/371-22-92

Lépjen velünk kapcsolatba!